Olohuonekonsertti

   Pyydä tarjous

Useasti paras paikka pitää juhlat tai illanistujaiset on oma koti. Joskus ohjelmaksi riittää hyvä ruoka ja juoma sekä toisten ihmisten seura. Jos halutaan jotain erikoisempaa ja säväyttävämpää voi olla paikallaan hankkia paikan päälle myös livemusiikkia. Olohuonekonsertti jää taatusti vieraille mieleen, kunhan kokoonpano on oikea.

Vaikka tilaa ei olisi paljon, voidaan pienellä kokoonpanolla saada aikaan tunnelmaa jolla on iso merkitys. Musiikki voi olla tyylikästä taustamusisointia seurustelun taustalla, erillinen ohjelmanumero tai menevämpää tanssimusiikkia. Joskus ohjelmassa voi olla vaikkapa live-karaoke tai yhteislaulua muusikoiden säestämänä. On hyvä miettiä vähän etukäteen, minkätyylistä musiikkia toivoo ja minkälaista tunnelmaa illalta hakee.

Äänentoisto
Jos tila on intiimi ja instrumentit sopivia, ei äänentoisto tarvita lainkaan. Esimerkiksi akustinen kitara ja saksofoni kuuluvat mainiosti ilman vahvistusta. Usein on kuitenkin paikallaan laittaa pieni ja kompakti äänentoisto, jolla saadaan ikään kuiin ”levitettyä” musiikkia laajemmalle. Tämä ei tarkoita, että musiikin tarvitsisi tulla erityisen kovaa. Yleensä riittää, että paikalla on yksi kaiutin. Jos esiintyminen tapahtuu ulkotiloissa, vähintään tuo yksi kaiutin olisi hyvä olla. Tällöin on pidettävä huolta, että lähistöllä on pistorasia, josta saadaan äänentoistoon sähkö.

Bändin koko
Jos ohjelmassa on 1-3 kappaleen ohjelmanumero saksofonilla tai trubaduurin esittämän, se voidaan toteuttaa melkeinpä missä vain. Vieraat saattavat olla istumassa ruokapyödän ympärillä tai kerääntyneenä olohuoneeseen juomien kanssa. Tällöin on myös helpompaa toteuttaa yllätysnumerot, jos esiintyminen halutaan pitää aluksi salassa vierailta. Useimmiten paras vaihtoehto on duo tai trio, jolloin onnistuu monipuolinen musisointi. Jos paikan päällä on piano, voidaan sitä hyödyntää esiintymisessä. Triokin mahtuu pieneen tilaan, mutta muusikot olisi hyvä sijoittaa niin, että he eivät ole kulkureitin varrella tai esim. catering-henkilökunnan tiellä. Jos tila on isompi tai pihalla on katos/teltta, jossa juhlat pidetään, voi myös bändin koko kasvattaa.

Roudaus
Pienen kokoonpanon roudaamisessa ei mene kauaa. Käytännössä soittajat saapuvat n. 20-30 min ennen esiintymistä ja asettautuvat soittopaikalle. Roudaukseen menee yleensä n. 5min. Jos esiintyminen on yllätys vieraille, kannattaa saapumisesta sopia esiintyjien kanssa erikseen.

Kesto
Olohuonekonsertti voi olla lyhimmillään yhden toivekappaleen esitys. Toistaalta ohjelmanumerona voi olla 30-45min konsertti. Jos halutaan enemmänkin taustamusiikkia, voi soiton kesto olla esim. 2 x 45min settiä ja koko illan musisointi on yleensä 3 x 45min settiä. Soittoajoista voidaan tietenkin sopia aina erikseen.

×